Главная Новини Як сказати, чи ваш PS5 шпигує за вами і що ви можете з цим зробити

Як сказати, чи ваш PS5 шпигує за вами і що ви можете з цим зробити

Оскільки техніка стає більш поширеною у повсякденному житті більшості людей, ми повинні зберігати конфіденційність та безпеку в задньому плані. особливо якщо мова йде про підключені пристрої, будь то смартфони, розумні вогні, або, в цьому випадку, ігрові консолі. Не кожна компанія встановить свої варіанти конфіденційності за замовчуванням на вашу користь; Насправді більшість цього не робить. Збір даних є великим ринком, і компанії як великі, так і малі із задоволенням продають вашу інформацію рекламодавцям. На щастя, переважна більшість компаній дозволяють тим, хто більше сприятливий до конфіденційності, змінюють ці налаштування конфіденційності.

В даний час, якщо ваш мікрофон увімкнено, і ви приєднаєтесь до голосового чату, Sony записатиме прокатний п’ятихвилинний кліп вашої розмови; Це робиться, якщо ви скажете щось образливе для гравця, і цей гравець вирішує створити звіт про домагання. Створюючи звіт, гравці зможуть надсилати аудіокліпи довжиною від 20 до 40 секунд від цього п’ятихвилинного сегменту до Sony. Як пояснила компанія у публікації в блозі PlayStation, цю функцію неможливо відібрати, оскільки вона є частиною зусиль компанії для просування безпеки в Інтернеті. Якщо ви використовуєте голосовий чат на PS5, ви можете бути впевнені, що ваші розмови пасивно записані. Незважаючи на це, є кілька перемикачів та налаштувань, які ви можете змінити, щоб зменшити кількість даних Sony може зібрати про вас.

Змініть налаштування мікрофона PS5 за замовчуванням

Як зазначає Sony у своїй політиці конфіденційності, PS5 збирає деякі дані про вас за замовчуванням, можливо, включаючи все, починаючи від вашої IP.адреси до вмісту, який ви завантажуєте, які ігри ви граєте, дати та часи, які ви використовуєте консоль, і навіть речі Ви робите в іграх, опублікованих компанією. Немає можливості уникнути більшості збору даних, але ви можете мінімізувати його обсяг і отримати спокій у процесі.

Хоча ви не можете запобігти запису Sony записувати частину голосових чатів, як було сказано вище, ви можете переконатися, що мікрофон на контролері DualSense вимкнено за замовчуванням. Це, якщо нічого іншого, може запропонувати певне запевнення, що у вас немає гарячого мікрофона завжди під час своїх ігрових сеансів.

сказати, шпигує, зробити

Шматочок

За замовчуванням мікрофон завжди слухає і доступно, але є можливість меню, щоб змінити це. Після включення консолі перейдіть до налаштувань звукову звукову машину мікрофона, коли ввійти в систему, і перемикайте цю установку на «відключення.»Звичайно, Sony все одно буде записувати голосові чати, коли ви увімкнете мікрофон і приєднаєтесь до одного, тому пам’ятайте про це.

Зменшіть, скільки даних PS5 Sony збирає

Хоча ви не можете повністю відключити збір даних на консолі PlayStation 5, ви можете зменшити її до певної міри, а це означає, що Sony збирає менше інформації про вас та ваші ігрові звички. Для цього користувачі повинні переключити налаштування збору даних консолі в меню конфіденційності на опцію «Limited», що, за словами Sony, означає, що він буде збирати лише дані, необхідні для того, щоб ваш PS5 працював та забезпечити доступ до різних служб Як і мережа PlayStation.

Для цього зверніться до налаштувань користувачів та даних про конфіденційність облікових записів, які ви надаєте, та переключіть їх на опцію «Limited». Це на відміну від варіанту «повного», який дозволяє Sony збирати більше інформації про свої ігрові звички «, щоб забезпечити більш багатий досвід», згідно з Політикою конфіденційності.

сказати, шпигує, зробити

Шматочок

Далі ви захочете перейти до налаштувань користувачів та збору даних про конфіденційність даних та переключити це на параметр «не дозволити». За замовчуванням («дозволити»), Sony зможе проаналізувати всі ваші голосові взаємодії з системою, щоб допомогти покращити свої послуги. Варто зазначити, що Sony каже, навіть якщо ви виберете варіант «Не дозволити», голосові функції не будуть відключені.

Источник

Image:www.slashgear.com